Tenreira con macarrons, un prato sinxelo, e como veredes facil de comer para os nenos.
Ingredientes: 600 gr de tenreira, 300 de macarrons, unha cebola, un pemento, un tomate (non sae na foto), cenoria, dous dentes de allo, un pouco de azafrán, un vaso de viño branco, caldo de polo.
Ternera con macarrones, un plato sencillo, y como vereis, facil de comer para los niños.
Ingredientes: 600 gr de ternera, 300 de macarrones, una cebolla, un pimiento, un tomate (que no sale en la foto), zanahoria, dos dientes de ajo, un poco de azafrán, un vaso de vino blanco, caldo de pollo.
O primeiro e pasar a carne a lume forte e mentras troceamos en anacos grandes as verduras que engadimos cando a carne teña cor por todolos lados, eu engado a verdura ca carne ainda que tamen se pode retirar a carne en este proceso.
Lo primero es pasar la carne por fuego fuerte y mientras troceamos en trozos grandes las verduras que añadimos cuando la carne tenga color por todos los lados, yo añado la verdura con la carne aunque tambien se puede retirar la carne en este proceso.
en este punto, engadimos un vaso de viño branco.
en este punto, engadimos un vaso de vino blanco.
despois de evaporar o alcohol, poño o tomate troceado e cubro con caldo de polo, unha media hora.
despues de evaporar el alcohol, ponto el tomate troceado y cubro con caldo de pollo, una media hora.
transcurrido este punto, é cando o prato para a ser "especial nenos", retiro a carne, que xa esta no seu punto, e trituro toda a salsa, asi sei que van a comer todo...
transcurrido este punto, es cuando el plato pasa a ser "especial niños", retiro la carne, que ya esta en su punto, y trituro toda la salsa, asi se que van a comer todo...
tal como esta, engadolle un pouco de azafran, a carne outra vez para adentro, e os macarrons, cubro con liquido, auga ou caldo mellor, e o tempo de coccion da pasta...
tal como esta, le añado un poco de azafrán, la carne otra vez para adentro, y los macarrones, cubro con liquido, agua o caldo mejor, y el tiempo de coccion de la pasta...
deixamos repousar un pouco...
dejamos reposar un poco...
Bo proveito !!!
que boa pinta, e eso de trituralas verduras non e so pos nenos, para min tamen....
ResponderEliminarO meu rapaz antes de dicirlle o qie comia, dixo que estaba pa rechupetearse os dedos.....as verduras fan unha salsa riquisima.....grazas x compartir a receita
ResponderEliminar