jueves, 20 de noviembre de 2014

sopa de garavanzos // sopa de garbanzos

 
En tempos de frio, non hai nada mellor que pratos de culler.
En tiempos de frio, non hay nada mejor que platos de cuchara. 


 

 
Ingredientes:300 gramos de garavanzos, en auga 12 horas, dous chourizos, unha cebola grande, duas patacas, dous tomates pera, un dente de allo, un taco de follas de espinacas, duas follas de loureiro, unha cullarada de pementa moída e unha cullarada de fariña.
Ingredientes: 300 gramos de garbanzos, en agua 12 horas, dos chorizos, una cebolla grande, dos patatas, dos tomates pera, un diente de ajo, un taco de hojas de espinacas, dos hojas de laurel, una cucharada de pimienta molida y una cucharada de harina.
 
 
Nunha pota, poñemos dous litros de auga e engadimoslle os garavanzos, media cebola, e as follas de loureiro...
En una pota, ponemos dos litros de agua y añadimos los garbanzos, media cebolla y las hojas de laurel...
 

cando pasen dez minutos, poñemos os chourizos cortados en rodaxas,e o taco de espinacas.
cuando pasen diez minutos, ponemos los chorizos cortados en rodajas y el taco de espinacas.
 
 
vinte minutos despois, engadimos as patacas cortadas en anacos,
veinte minutos después, añadimos las patatas cortadas en pedazos.
 
 
o mesmo tempo facemos un sofrito, ca media cebola que queda, o dente de allo e os tomates cortado en dados, poñemos unha cullerada de pemento, picante ou doce, según gusto, e unha cullerada de fariña.
al mismo tiempo hacemos un sofrito, con la media cebolla que queda, el diente de ajo y los tomates cortados en dados, ponemos una cucharada de pimiento, picante o dulce, según gusto, y una cucharada de harina.




 
engadimos o sofrito a pota e damos vinte minutos mais de cocción.
añadimos el sofrito a la pota y damos veinte minutos mas de cocción.
 
 
mais ou menos unha hora e os garavanzos, teñen que quedar para comer...
mas o menos una hora y los garbanzos tienen que quedar para comer...
 
 
deixamos repousar un pouco e servimos...
dejamos reposar un poco y servimos...
 
 
se vos gustan os pratos de culler, non deixedes de facelo...
si os gustan los platos de cuchara, no dejéis de hacerlo...
 

bo proveito !!
 


2 comentarios:

  1. muy muy muy buena, ¡si señor!...... Por oportunidad cambie las espinacas por un poco de berza blanca, pero no rompió el alma de la receta.......
    Me voy a buscar el siguiente manjar......... Ñam, Ñam....... Jejeje

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