martes, 25 de noviembre de 2014

laconada.

Laconada, un dos pratos estrela da cociña galega.
Laconada, uno de los platos estrella de la cocina gallega.




Ingredientes: un lacon de tres quilos, un quilo de carne de xarrete ou chicho de tenreira galega, unha costela, unha orella, duas coxas de polo, cinco chourizos e un chourizo ceboleiro, patacas enteiras, garavanzos e grelos. E unha pota grande !
Ingredientes: un lacon de tres kilos, un kilo de carne de jarrete o chicho de ternera gallega, una costilla, una oreja, dos muslos de pollo, cinco chorizos y un chorizo cebollero, patatas enteras, garbanzos y grelos. ¡ Y una pota grande !


O primeiro e por a cocer o lacon e o chicho, duas horas a lume lento
Lo primero es poner a cocer el lacon y el chicho, dos horas a fuego lento.




poñemos os garavanzos, que xa puxemos en auga a noite anterior, o igual que a orella  a costela e o lacon, neste caso para desalar
ponemos los garbanzos, que ya pusimos en agua la noche anterior, al igual que la oreja y la costilla y el lacon, es este caso para desalar.


despois dos garavanzos, e a partir de aqui xa imos poñendo todo segundo o seu tempo de coccion, engadimos a orella, e a costela.
despues de los garbanzos, y a partir de aqui, ya vamos poniendo todo segun su tiempo de coccion, añadimos la oreja y la costilla.



dez minutos despois, e o turno dos chourizos, que pinchamos cun garfo para que non rompan.
diez minutos despues, es el turno de los chorizos, que pinchamos con un tenedor para que no rompan.



damos outros dez minutos i é o turno do polo e as patacas.
damos otros diez minutos y es el turno del pollo y las patatas.



 e pasada media hora, ten que estar todo no seu punto. retiramos todo da pota, e co caldo que que queda se lle poñemos uns grelos a cocer, quince minutos listo, eu fixenno, pero non lle saquei foto, o igual que  podemos facer unha sopa que estara riquisima, colamos o caldo, engadimos un pouco de fideo e non hai que tocarlle nada mais.
y pasada media hora, tiene que estar todo en su punto. Retiramos todo de la pota, y con el caldo que queda, si le ponemos unos grelos a cocer, quince minutos listo, yo lo hize, pero no le saque foto, al igual que podemos hacer una sopa que estara riquisima, colamos el caldo, añadimos un poco de fideo y no hay que tocarle nada mas.


unha comida para celebrar xuntos a amizade ou unha boa escusa para un oitenta e cinco cumpleanos sorpresa
una comida para celebrar juntos la amistad o una buena escusa para un ochenta y cinco cumpleaños sorpresa
Feliz cumpleanos Ananda !!



Bo proveito !!

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