domingo, 4 de enero de 2015

peras caramelizadas


Unha guarnicion moi rica para calquer carne.
Una guarnicion muy rica para cualquier carne.



Ingredientes: unha pera e media por comensal, dúas boas culleradas de azucre, un pouco de vinagre de modena e un vaso de viño do que se vaia a comer, mellor.
Ingredientes: una pera y media por comensal, dos buenas cucharadas de azúcar, un poco de vinagre de modena y un vaso de vino del que se vaya a comer, mejor.





Cortamos as peras en cuartos e quitamoslle a pel e as pébidas
Cortamos las peras en cuartos y le quitamos la piel y las pepitas


poñemos dúas culleradas de azucre e deixamos facer o caramelo
ponemos dos cucharadas de azucar y dejamos hacer el caramelo



Cando teñamos o caramelo, poñemos as peras, con coidado que esta moi quente...
cuando tengamos el caramelo, ponemos las peras, con cuidado que esta muy caliente...


Despois o vinagre de Modena...
Despues el vinagre de Modena..


Un bo vaso de viño.. e a reducir dez minutos,
un buen vaso de vino, y a reducir diez minutos,


Despois de dez minutos, e dandolle un par de voltas as peras, quedanos unha reduccion cunha textura de caramelo moi moi rica..
Despues de diez minutos, y dandole un par de vueltas a las peras, nos queda una reduccion con una textura de caramelo muy muy rica... 




Un bo acompañamento para carnes, eu puxennas cun magret de pato..
Un buen acompañamiento para carnes, yo las puse con un magret de pato...


Bo proveito !!

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