Un dos postres mais ricos que pode haber, e as veces xantalo fora do entroido da un gusto especial, hoxe unha tarde de outono cun pouco de choiva fora, e que mellor que facer unhas filloas, esta é a receita sinxela que me aprendeu miña nai.
Uno de los postres mas ricos que puede haber, y a veces comerlo fuera de carnaval da un gusto especial, hoy una tarde de otoño, con un poco de lluvia fuera, y que mejor que hacer unas filloas, esta es la receta sencilla que me enseño mi madre.
Ingredientes: seis ovos, dous vasos de leite, un vaso de auga, medio vaso de anis, e trescentos gramos de fariña.
Ingredientes: seis huevos, dos vasos de leche, un vaso de agua, medio vaso de anis, y trescientos gramos de harina.
primeiro batimos os ovos, e desde o mesmo vaso engadimos a leite, auga e anis. e tamizamos a fariña, que vou botando en tres quendas, unha vez que temos unha consistencia densa, deixamos repousar uns vinte minutos.
primero batimos los huevos, y desde el mismo vaso añadimos la leche, agua y anis, y tamizamos la harina, que voy echando en tres turnos, una vez que tenemos una consistencia densa, dejamos reposar unos veinte minutos.
unha vez que transcurridos eses vinte minutos de repouso, a consistencia do preve é un pouco pastosa, poñemos a tixola o lume, un pouco de manteiga de porco entre filloa y filloa, a tixola ten que estar ben quente para facer unha boa filloa, e a primeira sempre sae mal, eso decimos os cociñeiros, para probala...
una vez transcurridos eses veinte minutos de reposo, la consistencia de la masa es un poco pastosa, ponemos la sarten al fuego, un poco de manteca de cerdo entre filloa y filloa, la sarten tiene que esta bien caliente para hacer una buena filloa, y la primera siempre sale mal, eso decimos los cocineros, para probarla...
para que se vexa o proceso, como se fai unha...
para que se vea el proceso, como se hace una...
despois de collerlle a man, o mais dificil e que o prato a medida que se van facendo vaia subindo a altura, misteriosamente as filloas van desaparecendo o mesmo ritmo que se van facendo...
despues de cojerle la mano, lo mas dificil es que el plato a medida que se van haciendo vaya subiendo la altura, misteriosamente las filloas van desapareciendo al mismo ritmo que se van haciendo...
Unha recomendacion, se quedan para o dia seguinte, facer un rolo un pouco de sucre e pasadas pola tixola, para almorzar... ummm
Una recomendacion, si quedan para el dia siguiente, hacer un rollo, un poco de azúcar y pasadas por la sarten, para desayunar... ummm
bo proveito!
Muy buena pinta, a mí nunca me salen.
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