martes, 1 de noviembre de 2016

Guiso de pescado

Un prato o mesmo tempo sinxelo e rico.
Un plato al mismo tiempo sencillo y rico.

ingredientes:  Merluza, ameixas, perexil, tomate fretido, viño blanco, pemento verde e vermello e cebola.
ingredientes: Merluza, almejas, perejil, tomate frito, vino blanco, pimiento verde y rojo y cebolla.


unha receita que nos leva quince minutos facela pero que tranquilamente pode ser un plato de festa.
Esta vez fixen un "timelase" para que se vexa todo o proceso, pochamos a cebola e os pementos, nun morteiro machacamos o perexil o tomate e o viño, que engadimos o guiso e poñemos o pescado, merluza neste caso pero que valen moitos outros, ca pel cara arriba e as ameixas, cando as ameixas abran, temos o guiso feito, uns minutos de repouso e a gozar do guiso de pescado.
una receta que nos lleva quince minutos hacerla pero que tranquilamente puede ser un plato de fiesta. Esta vez hice un "timelase" para que se vea todo el proceso. Pochamos la cebolla y los pimientos, en un mortero machacamos el perejil el tomate y el vino, que añadimos al guiso y ponemos el pescado, merluza en este caso pero que valen muchos otros, con la piel para arriba y las almejas, cuando las almejas abran, tenemos el guiso hecho, unos minutos de reposo e a disfrutar del guiso de pescado.


unha delicia de prato.
una delicia de plato.



Bo proveito!

No hay comentarios:

Publicar un comentario