Esta é unha receita da fideua que nos fixo un dia o me gran amigo Carlos Ferreira, e que se converteu nun dos pratos estrela da casa.. non creo que haxa dubida de por que..
o primeiro que temos que facer e poñer a pochar unha cebola grande, un dente de allo, e catro xudias cortadas en daditos, mentras imos pelando as gambas aproveitamos para poñer as cabezas e que vaian soltando o seu sabor.. e añadimos un bo vaso de viño branco, un consello, eu emprego o mesmo que se vai a tomar cando se coma, e tamen un caldo de marisco para que vaia reducindo.
Esta es una receta de fideua que nos hizo un dia mi gran amigo Carlos Ferreia, y que se convirtio en uno de los platos estrella de casa.. no creo que haya dudo de por qué..
lo primero que tenemos que hacer es poner a pochar una cebolla grande, un diente de ajo, y cuatro judias cortadas en daditos, mientras vamos pelando las gambas y aprovechamos para ir poniendo las cabezas y que vayan soltando su sabor.. y añadimos un buen vaso de vino blanco, un consejo, yo utilizo el mismo que se va a tomar cuando se coma, y tambien un caldo de marisco para que vaya reduciendo
cando xa temos unha boa reducion, retiramos as cabezas de gambas, non sen antes apretalas ben para que solten todo o sabor e engadimos unha luras cortadas en aros e deixamos que se vaian facendo a fogo medio uns 20 minutos, coidando de engadir mais viño e caldo se vemos que é necesario
cuando ya tenemos una buena redución, retiramos las cabezas de gambas, no sin antes apretarlas bien para que suelten todo el sabor y añadimos unos calamares cortados en aros y dejamos que se vayan haciendo a fuego medio unos 20 minutos, cuidando de añadir mas vino y caldo si vemos que es necesario
un detalle importante, poñemos uns fideos pasta gallo do numero 4, non dos de fideua, e damoslle caña o lume.. remexemos ben todo un par de minutos e engadimos caldo ata cubrir e despois de catro minutos poñemos os corpos das gambas e movemos todo un minuto
un detalle importante, ponemos unos fideos de pasta gallo del número 4, no de los de fideua, y le damos caña al fuego.. mezclamos bien todo un par de minutos y añadimos caldo hasta cubrir y despues de cuatro minutos ponemos los cuerpos de las gambas y movemos todo un minuto
poñemos as gambas que teñamos reservadas para que o presentar quede mais bonito, que tamen conta, e xa non tocamos mais, sete oito minutos...
ponemos las gambas que tengamos reservadas para que al presentar quede mas bonito, que tambien cuenta, y ya no tocamos mas, siete ocho minutos...
unha vez que quitemos de lume, deixamos reposar uns minutos antes de ir a mesa...
una vez que quitemos del fuego, dejamos reposar unos minutos antes de ir a la mesa...
xa me contaredes, pero na casa este é o resultado...¡ bo proveito !
ya me contareis, pero en casa este es el resultado.. ¡ buen provecho !
Buafffff!!! Espectacular. Anda que habéis dejado algo de muestra! jur jur jur.
ResponderEliminarPor cierto, ya tengo preparada la versión 2.0 para este verano, je je je. ¿Hay horno en el chiringuito?
¡¡¡ se compra !!! :)
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