sábado, 19 de abril de 2014

Fideua o estilo Carlos Ferreira..


Esta é unha receita da fideua que nos fixo un dia o me gran amigo Carlos Ferreira, e que se converteu nun dos pratos estrela da casa.. non creo que haxa dubida de por que..
o primeiro que temos que facer e poñer a pochar unha cebola grande, un dente de allo, e catro xudias cortadas en daditos, mentras imos pelando as gambas aproveitamos para poñer as cabezas e que vaian soltando o seu sabor.. e añadimos un bo vaso de viño branco, un consello, eu emprego o mesmo que se vai a tomar cando se coma, e tamen un caldo de marisco para que vaia reducindo.
Esta es una receta de fideua que nos hizo un dia mi gran amigo Carlos Ferreia, y que se convirtio en uno de los platos estrella de casa.. no creo que haya dudo de por qué..
lo primero que tenemos que hacer es poner a pochar una cebolla grande, un diente de ajo, y cuatro judias cortadas en daditos, mientras vamos pelando las gambas y aprovechamos para ir poniendo las cabezas y que vayan soltando su sabor.. y añadimos un buen vaso de vino blanco, un consejo, yo utilizo el mismo que se va a tomar cuando se coma, y tambien un caldo de marisco para que vaya reduciendo 


cando xa temos unha boa reducion, retiramos as cabezas de gambas, non sen antes apretalas ben para que solten todo o sabor e engadimos unha luras cortadas en aros e deixamos que se vaian facendo a fogo medio uns 20 minutos, coidando de engadir mais viño e caldo se vemos que é necesario
cuando ya tenemos una buena redución, retiramos las cabezas de gambas, no sin antes apretarlas bien para que suelten todo el sabor y añadimos unos calamares cortados en aros y dejamos que se vayan haciendo a fuego medio unos 20 minutos, cuidando de añadir mas vino y caldo si vemos que es necesario


un detalle importante, poñemos uns fideos pasta gallo do numero 4, non dos de fideua, e damoslle caña o lume.. remexemos ben todo un par de minutos e engadimos caldo ata cubrir e despois de catro minutos poñemos os corpos das gambas e movemos todo un minuto
un detalle importante, ponemos unos fideos de pasta gallo del número 4, no de los de fideua, y le damos caña al fuego.. mezclamos bien todo un par de minutos y añadimos caldo hasta cubrir y despues de cuatro minutos ponemos los cuerpos de las gambas y movemos todo un minuto


 poñemos as gambas que teñamos reservadas para que o presentar quede mais bonito, que tamen conta, e xa non tocamos mais, sete oito minutos...
ponemos las gambas que tengamos reservadas para que al presentar quede mas bonito, que tambien cuenta, y ya no tocamos mas, siete ocho minutos...


 unha vez que quitemos de lume, deixamos reposar uns minutos antes de ir a mesa...
una vez que quitemos del fuego, dejamos reposar unos minutos antes de ir a la mesa...

 xa me contaredes, pero na casa este é o resultado...¡ bo proveito !
ya me contareis, pero en casa este es el resultado.. ¡ buen provecho !



2 comentarios:

  1. Buafffff!!! Espectacular. Anda que habéis dejado algo de muestra! jur jur jur.
    Por cierto, ya tengo preparada la versión 2.0 para este verano, je je je. ¿Hay horno en el chiringuito?

    ResponderEliminar