domingo, 27 de julio de 2014

meixelas de tenreira galega // carrilleras de ternera.

 
Unha base de plato que nos dara moitas posibilidades, aquí unha receita moi doada de facer e moi rica feita en olla de presión.
Ingredientes: Catro meixelas de tenreira, duas cenorias, un allo-porro e un vaso de viño tinto.
Una base de plato que nos dara muchas posibilidades, aquí una receta muy fácil de hacer y muy rica hecha en olla express.
Ingredientes: Cuatro carrilleras de ternera, dos zanahoria, un puerro y un vaso de vino tinto.

 
o primeiro que facemos é pochar a cenoria e o allo-porro, salgamos, uns cortes non moi finos, xa que o final pasaremolo ca batidora para facer a salsa...
lo primero que hacemos es pochar la zanahoria y el puerro, salamos, unos cortes no muy finos, ya que al final lo pasaremos con la batidora para hacer la salsa...
 
engadimos as meixelas, un vaso de viño e un e medio de auga, a cantidade xusta para cubrilas antes de tapar a olla de presión.
añadimos las carrilleras, un vaso de vino y uno y medio de agua, la cantidad justa para cubrirlas antes de tapar la olla express




pechamos a olla de presión e poñemola o no numero 2 (o máximo que teñades na vosa) e cando suba o indicador, 35 minutos, eu cando acaba ese tempo deixo que o botón baixe por si so, o que lle da un tempo extra.
cerramos la olla express y la ponemos en el numero 2 (lo máximo que tengáis en la vuestra) y cuando suba o indicador, 35 minutos, yo cuando acaba ese tiempo dejo que el botón baje por si solo, lo que le da un tiempo extra.

 
cando abro a olla, encontrámonos con esta delicatesen. Isto xa de por si é un bo prato, retiramos as meixelas, e batimos toda esta salsa que aproveitamos para facer un arroz bomba.  Desde aquí empeza outro prato.
cuando abro la olla, nos encontramos con esta delicatesen. Esto ya de por si es un buen plato, retiramos las carrilleras y batimos toda esta salsa que aprovecharemos para hacer un arroz bomba. Desde aquí empieza otro plato.



Para esto imos a empregrar, un allo-porro, 300 gramos de arroz,  cinco xudias e todala salsa que nos queda da cocion das meixelas. Esta vez imos a cortalas verduras moito mais finas, pochámolas, engadimos o arroz e despois a salsa, remexemos de vez en cando.
Para esto vamos a utilizar, un puerro, 300 gramos de arroz, cinco judías, y toda la salsa que nos queda de la cocion de las carrilleras. Esta vez vamos a cortar las verduras mucho mas finas, las pochamos, añadimos el arroz y después la salsa, removemos de vez en cuando.
 





 
o arroz 25 minutos, cando lle faltaban cinco engadinlle as meixelas cortada en anacos, deixamos reposar...
el arroz 25 minutos, cuando le faltaban cinco le añadí las carrilleras cortada en pedazos, dejamos reposar...
 
¡¡ bo proveito !!
 


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