Un prato de festa.
Ingredientes: duas cebolas, dous dentes de allo, tres cullaradas de fariña, un chile, un bo vaso de viño branco e casi tres quilogramos de ameixa de Camariñas.
Ingredientes: dos cebollas, dos dientes de ajo, tres cucharadas de harina, una guindilla, un buen vaso de vino blanco y casi tres kilos de almeja de Camariñas.
O primeiro é pochar ben a cebola e o allo, cando o teñamos engadimos o chile e pouco despois a fariña.
Lo primero es pochar bien la cebolla y el ajo, cuando lo tengamos añadimos la guindilla y poco después la harina.
unha vez que temos a fariña na pota, engadimos as ameixas e o viño branco, tapamos para que se vaian abrindo o mesmo tempo que de vez en cando remexemos a pota.
una vez que tenemos la harina en la pota, añadimos las almejas y el vino blanco, tapamos para que se vayan abriendo al mismo tiempo que de vez en cuando removemos la pota.
non queda mais que decir que , mollar cun pouco de pan e...
no queda mas que decir que, mojar con un poco de pan y...
¡¡¡ bo proveito !!!
Yo estuve ahí!!!! MUAAAAAJAJAJAJAJAJAJA... deliciosas.
ResponderEliminaresas vou ter que ir comelas a tua casa que xa provei a facelas e non hai maneira!!!!
ResponderEliminar