viernes, 22 de agosto de 2014

ameixas a mariñeira //almejas a la marinera

Un prato de festa.
 





Ingredientes: duas cebolas, dous dentes de allo, tres cullaradas de fariña, un chile, un bo vaso de viño branco e casi tres quilogramos de ameixa de Camariñas.
Ingredientes: dos cebollas, dos dientes de ajo, tres cucharadas de harina, una guindilla, un buen vaso de vino blanco y casi tres kilos de almeja de Camariñas.
 
 
O primeiro é pochar ben a cebola e o allo, cando o teñamos engadimos o chile e pouco despois a fariña.
Lo primero es pochar bien la cebolla y el ajo, cuando lo tengamos añadimos la guindilla y poco después la harina.
 





unha vez que temos a fariña na pota, engadimos as ameixas e o viño branco,  tapamos para que se vaian abrindo o mesmo tempo que de vez en cando remexemos a pota.
una vez que tenemos la harina en la pota, añadimos las almejas y el vino blanco, tapamos para que se vayan abriendo al mismo tiempo que de vez en cuando removemos la pota.
 




non queda mais que decir que , mollar cun pouco de pan e...
no queda mas que decir que, mojar con un poco de pan y...
¡¡¡ bo proveito !!!

 
 
 

2 comentarios:

  1. Yo estuve ahí!!!! MUAAAAAJAJAJAJAJAJAJA... deliciosas.

    ResponderEliminar
  2. esas vou ter que ir comelas a tua casa que xa provei a facelas e non hai maneira!!!!

    ResponderEliminar