martes, 13 de mayo de 2014

Puding de pan no microondas


Non hai nada como aproveitar os restos, e facer algo que guste. Esta é a miña receita "basica" de puding con pan do dia anterior, e que se fai no microondas en 14 minutos.
O primeiro son os ingredientes : 150 gramos de pan do dia anterior, (mais ou menos media baguette) 100 gramos de sucre, tres ovos, medio litro de leite enteira e unha pizca de canela.
No hay nada como aprovechar los restos, y hacer algo que guste. Esta es mi receta "basica" de puding con pan del dia anterior, y que se hace en microondas en 14 minutos.
Lo primero son los ingredientes : 150 gramos de pan del dia anterior, (mas o menos media baguette), 100 gramos de azucar, tres huevos, medio litro de leche entera y una pizca de canela.


desmenuzamos o pan en anacos pequenos, mentras fago eso, quento a leite no micro un minuto, e na cunca que meto o pan, engadolle unha pizca de canela
desmenuzamos el pan en pedazos pequeños, mientras hago eso, caliento la leche en el micro un minuto, y en el cuenco que meto el pan, añado una pizca de canela

cando temos todo o pan ca leite engadimoslle o sucre e mais os ovos batidos e mesturamos todo ben
cuando tenemos todo el pan en la leche le añadimos el azucar y los huevos batidos y mezclamos todo bien

un plato ben doado de facer, pero se temos axuda moito mellor... unha vez que temos todo poñemolo nun molde de silicona para que vaia para o micro 14 minutos a maxima potencia.
un plato bien facil de hacer, pero si tenemos ayuda mucho mejor... una vez que tenemos todo, lo ponemos en un molde de silicona para que vaya al micro 14 minutos a maxima potencia


mentras esta no micro, veremos como aumenta de tamaño, pero non vos preocupedes, tan pronto como sae, baixa e colle consistencia, é un postre que se come ben, quente ou frio, esta é a receita basica, despois tamen o podemos "tunear" poñendolle algo de frutas escarchadas, caramelizando o molde ou mesmo con mel.
mientras esta en el micro, veremos como aumenta de tamaño, pero no os preocupeis, tan pronto como sale, baja y coje consistencia, es un postre que se come bien, caliente o frio. Esta es la receta basica, despues tambien lo podemos "tunear" poniendole algo de frutas escarchadas, caramelizando el molde o incluso con miel.



¡¡ bo proveito !!
 



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